Директор на Агенција за Разузнавање
Еролд Муслиу ја гради работната кариера во светот на разузнавањето, посветувајќи се на безбедноста и стабилноста на државата. Првично се вработил во Министерството за внатрешни работи, за подоцна да премине во Агенција за разузнавање. Работејќи во двете безбедносно – разузнавачки институции во државата, тој стекнува искуство во водење меѓународна оперативна соработка и операции со партнерски служби на регионално и глобално ниво.

Во текот на својата професионална кариера, Еролд Муслиу заврши бројни меѓународни обуки, курсеви и семинари за оперативно работење, водење сложени разузнавачки операции, тактичко и стратешко раководење со операции, како и за менаџирање и лидерство.

 • Датум на раѓање: 11.09.1969 Кичево, Република Северна Македонија
 • Образование: 1993 Факултет за безбедност Криминалистика
  Работно искуство
 • [мај 2019] Агенција за разузнавање
  Директор на Агенција за разузнавање
 • [2015-2019] Агенција за разузнавање
  Помошник на директорот на АР, задолжен за координација на оперативните работи на агенцијата
 • [2012-2015] Агенција за разузнавање
  Советник на директорот на АР за меѓународна оперативна соработка
 • [2007-2012] Агенција за разузнавање
  Директор на Директоратот за разузнавање на меѓународниот тероризам и организиран криминал
 • [2004-2007] Агенција за разузнавање
  Помошник на директорот на Директоратот за оперативни работи
 • [2000-2004] Агенција за разузнавање
  Главен инспектор за прибирање разузнавачки информации од терен во Директоратот за оперативни работи
 • [1998-2000] Агенција за разузнавање
  Виш инспектор за прибирање разузнавачки информации од терен во Директоратот за разузнавање на меѓународниот тероризам и организиран криминал
 • [1993-1998] Министерство за внатрешни работи Инспектор за контраразузнавање
  Јазици
 • албански – мајчин јазик
 • македонски – одлично познавање
 • англиски – одлично познавање
 • јазици на Балканот – одлично познавање
 • италијански – многу добро познавање
 • француски – добро познавање

  Брачен статус
 • женет, татко на три ќерки