Претседателот на Република Северна Македонија во посета на АР

Скопје, 29 март 2024 година

По повод 29-годишнината од формирањето на Агенцијата за разузнавање, Претседателот на Република Северна Македонија денес оствари протоколарна посета на Агенцијата. ....

Студенти-питомци од Воената Академија во наставна посета на Агенцијата за разузнавање

Скопје, 05 март 2024 година

Агенцијата за разузнавање на 5 март им овозможи наставна посета на дваесет студенти-питомци на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ – Скопје ....

Агенцијата за разузнавање ги демантира изнесените невистини од страна на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски, на трибина пред Конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ

Скопје, 04 март 2024 година

Агенцијата за разузнавање најжестоко ги демантира наводите изнесени од потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски ....

Реакција од Директорот на Агенцијата за разузнавање на пресот на пратеникот Драган Ковачки

Скопје, 20 јануари 2024 година

Најжестоко ги отфрлам наводите изнесени на прес-конференцијата одржана на 20.01.2024 година на која пратенкикот на ВМРО-ДПМНЕ ....

Студенти од Институтот за безбедност, одбрана и мир во посета на АР

Скопје, 22 декември 2023 година

На 22 декември 2023 година 50 студенти од Институтот за безбедност, одбрана и мир при Филозофскиот факултет на Универзитетот „Кирил и Методиј“ ја посетија Агенцијата за разузнавање ....

Заменик-директорот на АР на Конференцијата за надзорната улога на Народниот правобранител

Скопје, 08 ноември 2023 година

На 8 ноември 2023 година, заменик-директорот на Агенцијата за разузнавање Александра Бакревска-Додовска присуствуваше на „Конференцијата за надзорната улога на Народниот правобранител над разузнавањето и безбедноста“ ....

Комисијата за надзор над работата на АНБ и АР во работна посета на АР

Скопје, 26 јули 2023 година

Денес, 26.07.2023 година, Комисијата за надзор над работата на АНБ и АР престојуваше во Агенцијата за разузнавање ....

Средба на директорот на АР со Командантот на КФОР

Скопје – 01 јули, 2023 година

На 01.07.2023 година, директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, оствари средба со командантот на КФОР, генерал- мајор Анџело Микеле Ристуча. ....

Директорот Муслиу – панелист на Конференцијата „Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите во Република Северна Македонија“

Скопје – 20 јуни, 2023 година

Директорот на Агенцијата за разузнавање Еролд Муслиу на 20 јуни 2023 година учествуваше на Конференцијата „Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите во Република Северна Македонија“, ....

Претседателот Пендаровски во работна посета на Агенцијата за разузнавање

Скопје - 29 март, 2023 година

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски денеска оствари работна посета на Агенцијата за разузнавање ....

Посета на студенти во рамки на проектот Ден во АР

Скопје - 16 март, 2023 година

Студенти од Факултетот за безбедност – Скопје (на 14.03.2023) и од Факултетот за детективи и безбедност ....

Директорот на АР меѓу студентите од Филозофскиот факултет

Скопје - 15 декември, 2022 година

На покана на Институтот за безбедност, одбрана и мир при Филозофскиот факултет во Скопје ....

Средба на директорот на АР со командантот на КФОР

Скопје - 1 декември, 2022 година

На 01.12.2022 година, Директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу ....

Реакција на АР по однос на изјавата на Народниот правобранител Насер Зибери

Скопје – 04 ноември, 2022 година

Ве информираме дека Агенцијата за разузнавање редовно го информира Народниот правобранител за сите доставени барања ....

Интервју на директорот на АР Еролд Муслиу за ТВ Алсат, емисија 360°, на актуелни безбедносни теми

Скопје – 21 октомври, 2022 година

Емисијата прави пресек на годишната конференција за реформите во безбедносно-разузнавачкиот ....

Интервју на директорот на АР за порталот „Алмакос", на тема сајбер напади

Скопје – 12 октомври, 2022 година

Дали Северна Македонија може да се заштити од сајбер напади? ....

Заменик директорот на АР на покана на DCAF учествуваше на настан на тема Разузнавање и родова еднаквост

Варшава, 27 септември 2022 година

На 27 септември 2022 г., заменик директорката на АР, г-ѓа Александра Бакревска - Додовска учествуваше на посебен настан ....

Потпишан Меморандум за соработка и координација за ефикасна и ефективна примена на Законот за рестриктивни мерки

Скопје – 05 септември 2022 година

Директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу во името на Агенцијата за разузнавање, на 05.09.2022 го потпиша Меморандумот....

Директорот на Агенцијата за разузнавање оствари средба со директорот на Европскиот центар за безбедносни студии „Џорџ Ц. Маршал“

Скопје – 31 август 2022 година

На 31.08.2022 година, директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, со раководниот тим оствари средба со директорот на Европскиот центар за безбедносни студии „Џорџ Ц. Маршал“, Бер Сегуин....

АР на едукативно-дебатна сесија со Евротинк

Скопје – 6 јули 2022 година

Заменик директорот на АР Александра Бакревска Додовска оствари едукативно-дебатна сесија на ЕУРОТАЛК, организирана од Евротинк – Центар за европски стратегии...

Моменти од доделувањето на благодарница за соработка на Агенцијата за разузнавање, од Службата за воено разузнавање

Скопје – 23 мај 2022 година

Заменик директорот на Агенцијата за разузнавање Александра Бакревска Додовска присуствуваше на одбележувањето на Денот на воената служба за безбедност и разузнавање...

Заменик директорот на АР на Денот за високи гости на Криволак за вежбата Swift Response 22

Криволак – 13 мај 2022 година

Александра Бакревска Додовска, заменик директор на Агенцијата за разузнавање денеска беше гостин на армискиот полигон „Криволак“ ...

Агенцијата за разузнавање наградена со плакета од МВР за особена посветеност, професионализам и успешна реализација на целите од заеднички интерес

Делчево - 7 мај 2022 година

Александра Бакревска Додовска, заменик директор на Агенцијата за разузнавање денес присуствуваше на централната прослава на министерството за внатрешни работи ...

АР на Денот за високи гости на вежбата „Блесок 22“ - Криволак

Криволак – 11 април 2022 година

Денес на Армискиот полигон „Криволак“, заменик директорот на Агенцијата за разузнавање Александра Бакревска Додовска беше дел од високите гости на завршната демонстрација на  ситуации и постапки со кои беше прикажана подготвеноста на припадниците на Армијата од Лесниот пешадиски баталјон и дел од единиците кои учествуваа на вежбата „Блесок 22“, во исполнување на единствените стандарди согласно целите на способност на НАТО. ...

Честитка од заменик директорот Александра Бакревска Додовска по повод 29 март – Денот на Агенцијата за разузнавање

Скопје – 29 март 2022 година

Почитувани колеги и колешки,Уважени сегашни и пензионирани врвни професионалци, Денес прославуваме 27 години ...

Претседателот Пендаровски во работна посета на Агенцијата за разузнавање на Република Северна Македонија

Скопје – 29 март 2022 година

Претседателот Стево Пендаровски денеска оствари работна посета на Агенцијата за разузнавање на Република Северна Македонија....

Потпишан Меморандум за соработка во борбата против радикализација преку интернет

Скопје – 29 март 2022 година

Заменик-директорот на Агенцијата за разузнавање, Александра Бакревска-Додовска...

Посета на Комисијата за надзор над работата на АНБ и АР

Скопје – 08 февруари 2022 година

На 08.02.2022, Комисијата за надзор над работата на АНБ и АР оствари надзорна посета во просториите на Агенцијата за разузнавање согласно надлежностите,...

Посета на студенти од АУЕ-ФОН во рамки на проектот Ден во АР

Скопје – 20 декември 2021 година

Студенти од Факултетот за детективи и безбедност при АУЕ-ФОН,ја посетија Агенцијата за разузнавање (АР) во рамки на проектот Ден во АР...

Александра Бакревска-Додовска за емисијата „360 степени“ на тема родовата еднаквост во Агенцијата за разузнавање

Скопје – 25 oктомври 2021 година

Заменик-директорот на Агенцијата за разузнавање, Александра Бакревска-Додовска, за сторија во рамките на емисијата „360 степени“...

Еролд Муслиу до студентите на Факултетот за безбедност - Бидете добри слушатели, планирајте го вашето време и секогаш бидете подготвени, тоа е гаранција на успех

Скопје – 01 oктомври 2021 година

Обраќање на директорот на АР, Еролд Муслиу на Првиот академски час на Факултетот за безбедност - Скопје...

Учество на заменик директорот на АР на отворањето на Синдикалните игри и средби на претставниците на Македонскиот полициски синдикат

Охрид - 12 септември 2021

Александра Бакревска Додовска, заменик директор на АР денес учествуваше на отворањето на 14-тите по ред Синдикални игри и средби што во организација на Македонскиот полициски синдикат се одржуваат во Охрид. Од денес до недела над 200 вработени ...

Плакета за успешна соработка со АНБ доделена на директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу

Скопје – 1 септември 2021 година

Во рамки на свеченото одбележување на Денот на Агенцијата за национална безбедност 1 септември, на директорот на Агенцијата Еролд Муслиу му беше доделена плакета за успешна соработка...

Директорот на АР Еролд Муслиу на одбележување на 20 години од формирањето на ЕБР.

Скопје – 23 август 2021 година

Директорот на Агенцијата за разузнавање Еролд Муслиу денес присуствуваше на свечената церемонија за одбележување на 20 години од формирањето на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) што се одржа во полицискиот центар „Ѓорче Петров"....

Делегација на АР на чествување на Илинден во Крушево.

Крушево – 2 август 2021 година

Делегација од Агенцијата за разузнавање, предводена од заменик директорот Александра Бакревска Додовска ....

Еролд Муслиу за Дојче Веле: Констелациите во Западен Балкан не може да се решат со нон-пејпери

Скопје – 28 мај 2021 година

Појавата на такви неофицијални документи е опомена за одолговлекувањето на официјалниот дијалог Белград- Приштина и на разговори за отворените прашања во регионот, вели директорот на Агенцијата за разузнавање...

Известување

Скопје – 10 мај 2021 година

Денес, на 10 мај 2021 г., Комисијата за надзор над работата на АНБ и АР, оствари надзорна посета во просториите на Агенцијата за разузнавање...

Директорот на АР награден со плакета од МВР

Скопје, - 7 мај 2021 година

По повод одбележувањето на 7 Мај - Денот на македонската полиција, на директорот на Агенцијата, Еролд Муслиу...

Честитка од директорот Еролд Муслиу по повод 29 Март – Денот на Агенција за разузнавање

Скопје – 29 март 2021 година

Почитувани колеги, Дозволете да Ви го честитам 29 Март – Денот на Агенција за разузнавање, на кој прославуваме 26 години од нејзиното постоење. Чест и привилегија е да се биде припадник во ваква институција...

Еролд Муслиу за РСЕ: И Северна Македонија е мета на ковид дипломатија

Скопје – 22 март 2021 година

Преку лажни вести и пропаганда, а користејќи ја состојбата со вакцините во борбата против корона вирусот, големите држави вршат притисок врз владите во регионот...

Дебата со граѓански организации

Скопје – 18 февруари 2021 година

Заменик директорот на Агенцијата за разузнавање, Александра Бакревска Додовска, денеска во Центарот за европски стратегии „Евротинк“, учествуваше на едукативно - дебатната сесија #EUROTALK, со претставници на граѓански организации кои работат на прашања поврзани со безбедноста...

Потпишан меморандум за соработка со АНБ

Скопје – 10 февруари 2021 година

Директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, денеска, во просториите на Агенцијата за раузнавање, потпиша Меморандум за соработка со директорот на Агенцијата за национална безбедност, д-р Виктор Димовски...

Интервју на Еролд Муслиу за МКД.МК

Скопје – 02 декември 2020 година

ЕРОЛД МУСЛИУ: БУГАРИЈА НЕ Е БЕЗБЕДНОСНО ПРАШАЊЕ. Улогата на исламските верски заедници повеќе ја гледам од аспект на превенција и спротивставување на радикализацијата, која треба да се реализира во соработка...

Средба со претставници на Македонскиот полициски синдикат

Скопје – 17 септември 2020 година

Директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу денеска (17.09.2020) оствари средба со претставници на Македонскиот полициски синдикат предводени од претседателот, д-р Марјан Кицев и од генералниот секретар, Киро Трајковски...

Соопштение

Скопје – 09 септември 2020 година

На 09.09.2020 г., во официјална посета на Агенција за разузнавање (АР) на Репубика Северна Македонија беше командантот на мисијата на КФОР, генерал –мајор Микеле Риси, придружуван од неговите соработници. Ова е прва средба на командант на КФОР со директор на Агенција за разузнавање на Република Северна Македонија...

Интервју на Еролд Муслиу за Радио Слободна Европа

Скопје – 26 јули 2020 година

ДОБИВАМЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ ЗА „ДИВО НАСЕЉЕ“. НЕ ИСЧЕЗНАА СИТЕ ТАЈНИ СО ЗАГИНУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД ВОДАЧИТЕ НА КУМАНОВСКАТА ГРУПА БЕГ РИЗАЈ И МИРСАД НДРЕЦАЈ. НЕ БИЛЕ САМО ТИЕ ДВАЈЦА КОИШТО ИМАЛЕ КОНТАКТИ СО СЛУЖБИТЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА РАЗУЗНАВАЊЕ ЕРОЛД МУСЛИУ ВО НЕДЕЛНОТО ИНТЕРВЈУ НА РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА...